- Bizi Arayın850 307 0005
- Fiyat Al
E-ticaret için Nekadar Bütçe Gerekli?
- Home
- E-ticaret için Nekadar Bütçe Gerekli?
İçindekiler
ToggleE-ticaret için Nekadar Bütçe Gerekli?
Ticarete farklı bir yoldan atılma planları yapan birçok kişi ilk olarak, E- ticaret nedir ne kadara mâl olur konusuna yanıt aramalıdır. 1990’lı yılların başında yeni yeni kurulmaya başlayan E- ticaret, özellikle son yıllarda oldukça popüler kullanımlardan biri haline geldi.
Bugün birçok insan E- ticaret uygulamalarını kullanarak alışverişler yapabilmekte ve birbirinden farklı ödeme yöntemlerini kullanarak siparişlerini tamamlayabilmektedir. Teknolojik ilerlemeler sayesinde dijital uygulamaların bu denli ön planda çıkması, ticaretle uğraşan kişilerinde E- ticarete ekstra bir ilgi duymasını sağlamıştır. Peki, E- ticaret sistemi için neler gerekir? Ne kadar sermaye sahibi olmak gerekir?
ETicaret Sitesi Kurmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?
Sizde E-ticaret sitesi kurmak istiyorum, ne yapmalıyım diye düşünüyor olabilirsiniz. E- ticaret sitesi kurabilmek, aslında göründüğü kadar kolay değildir. Bu nedenle bu işi yapmak isteyen kişilerin ilk olarak, kapsamlı bir araştırma yapması gerekecektir. İnternet üzerinden satış yapabilmek için kişilerin bir şirket kurma zorunluluğu bulunmaktadır.
Aksi takdirde yasal olmayan bir iş yaptıkları gerekçesiyle, bazı yaptırımlara maruz kalması söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra E-ticaret nedir ne kadara mal olur konusuna giriş yapmadan, T.C yasalarına göre bir şirketi bulunan kişilerin vergi ödemekle yükümlü olduğunu söylemek gereklidir. E- ticaret sitesi açabilmek için kurulan şirket şahıs ya da LTD şirket bazında olabilir.
Şahıs şirketi, tek kişi bazında ve daha küçük ölçekli olduğu için masraflarının daha az olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra 600-900 TL vererek bu şirketin oluşturulması mümkün olabilecektir. LTD şirketi ise daha büyük ölçekli bir kuruluştur. Bu şirket için ortak, müdür, ofis gibi gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır.
LTD şirketlerin kurulabilmesi için sermaye, kira, noter masrafları, vergi dairesi ücretleri, mali müşavir, banka, matbaa ve ticaret odasına bazı ödemelerde bulunulması gereklidir. Bu masraflar ise ortalama 2500 ila 2600 TL arasında değişiklik gösterecektir.
E- Ticaret Sitesi Masrafları Nelerdir?
E- ticaret sitesi masrafları, yalnızca bir şirket kurmakla sınırlı kalmayacaktır. Şirket kurma işlemleri tamamladıktan sonra sırasıyla domain, hosting ve SSL sertifikalarının alınması gerekecektir. Şirketin adının yazılı olduğu bir adres uzantılı bir alan adı almak, bu noktada en mantıklı seçim olacaktır. Böylece Google ile yapılan aramalarda üst sıralarda olabilmekte mümkün olacaktır.
E-ticaret sitesi nedir ne kadara mal olur konusu üzerinde masraf olabilecek bir diğer kriter hosting hizmetidir. Bu hizmetin ise yıllık 50 ila 100 dolar aralığında bir gideri bulunmaktadır. Bunun dışında SSL sertifikası için aylık 3 dolar, domain hizmeti için ise 8 ila 15 dolar arasında ödeme yapılması gereklidir.
E- ticaret sitesinin masraflarından bir diğeri ve EN ÖNEMLİsi yazılım sistemleridir. Yazılım sitenin güncel ve sorunsuz bir şekilde kullanımı için gereklidir. Bunun yanı sıra son teknolojilerin yer aldığı bir yazılım programı kullanmak siteye olan rağbetin de artmasına neden olabilecektir.
e-Ticaret entegrasyonu; satışlarınızı gerçekleştirdiğiniz pazaryerleri veya e-ticaret sitenizdeki verileri, kullandığınız diğer uygulamalara aktaran ve tüm bu sistemlerin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlayan bağlantıya verilen isimdir.
Eticaret Pazaryeri entegrasyonu, e-ticaret siteniz ile mağazanızın bulunduğu pazaryerlerinin entegreli bir şekilde çalışmasını sağlayan, e-ticaret siteniz ile pazaryerlerindeki mağazalarınız arasında iletişim kuran ve veri akışını yapmanızı sağlayan bir entegrasyon sistemi gereklidir.
Tedarikçi Entegrasyonu – XML Entegrasyonu
XML bayiliği, e-ticaret yapan bir firmanın ürün, ürün açıklaması, ürün görseli, stok, fiyat gibi bilgilerini tedarikçinin sitesinden alınan bilgilerle siteye eklenmesine verilen isimdir. XML bayiliği daha çok ürün stoklamak istemeden dropshipping çalışma modeli ile çalışmayı isteyen firmalar tarafından kullanılmaktadır.
Siteyi kurduktan sonra, şirketinizin gelir ve giderlerinin kontrolde tutulabilmesi için muhasebeci ile anlaşmanız gerekecektir. Muhasebecinizi online olarak seçebileceğiniz gibi, yakınınızda bulunan muhasebecilerle de görüşmeler yapılabilmektedir. Bunların dışında E- ticaret masrafları arasında sayılabilecek diğer gereklilikler ise;
- Entegrasyon,
- Şık bir site tasarımı,
- Veri ithalatı,
- Pazarlama ve SEO hizmetleri,
- Çağrı merkezi,
- Sanal pos ve hazır ödeme yöntemleri,
- Kargo firmaları ile yapılan anlaşmalar,
- Ürünleri saklamak için kiralık depo hizmeti şeklinde sayılabilir.